To Cilindrično stanovanje na plaži ponuja noro dobre vibracije

zasluga: Derek Swalwell

"Bach" je beseda, ki jo Novozelanđani uporabljajo za opis skromne počitniške hiše - v bistvu tako, kot bi rekli "plažna baraka." Ko se je stranka obrnila na Austin Maynard Architects, sta izzvala ekipo, da ustvari edinstven počitniški dom v slogu "bach". Prijetna dvosobna posest se nahaja v obsežnih peščenih sipinah mirne obale na plaži St. Andrews na Victoria's Mornington polotoku.

Ker dom nima bližnjih sosedov, je ekipa v celoti izkoristila obsežne poglede, zgradila krožno konstrukcijo z okni od tal do stropa in odprto notranjostjo brez tradicionalnih sten. Odtis je dokaj prijeten: pritličje meri 839 kvadratnih metrov, zgornje nadstropje pa približno 650 kvadratnih metrov. Čeprav končni izdelek - sodoben, inovativen dizajn - še zdaleč ni tisto, čemur bi rekli "bajka", pooseblja vrsto lahkega in brezskrbnega bivanja, ki bi ga morala imeti vsa stanovanja ob morju.

Diaprojekcija9 Photocredit: Derek Swalwell

Veliko domov "bacha" je bilo zgrajeno v sredini stoletja z recikliranimi in najdenimi materiali. Nadaljevanje tega duha trajnosti se je Austin Maynard Architects odločil, da bo hišo opremil s sončnimi paneli na strehi. Cilindrična cisterna na posestvu zbira deževnico, ki se uporablja za zalivanje vrta.

zasluga: Derek Swalwell

Opremljanje hiše z materiali, ki lahko trajajo v težkem okolju plaže, je bilo nujno. To vključuje uporabo preizkušenih oken z dvojnim zasteklitvijo na trdnost.

zasluga: Derek Swalwell

Trio obeskov iz Popper-jev oblikovalskega kolektiva Lab De Stu odmeva naravne tone krajine. Zelena je tema doma, ki po celotnem škropljenju bujnih popadkov barve.

zasluga: Derek Swalwell

Eden najzahtevnejših vidikov gradnje je bil premični pesek, zaradi katerega je morala gradbena ekipa namestiti globoke podlage. Znotraj doma so plošče za obloge iz lesa, namenjene oblogam, dajejo domu obalno privlačnost.

zasluga: Derek Swalwell

Otok v kuhinji ima celo pameten pridih: njegova oblika pita se zlije v krožni tok.

zasluga: Derek Swalwell

V drugo nadstropje vodi gozdno zeleno spiralno stopnišče.

zasluga: Derek Swalwell

Dekor je minimalističen - kot nalašč za opazovanje narave zunaj.

zasluga: Derek Swalwell

Lahko ustvarite zaveso, da ustvarite spalnico za otroke.

zasluga: Derek Swalwell

V kopalnici so minimalistične ploščice, ki jih je za italijansko podjetje za keramiko Mutina ustvaril japonski umetnik Tokujin Yoshioka.

Poglej si posnetek: Prikaz vloma v stanovanjski objekt (April 2020).