Družina iz Toronta obnavlja nepremičnine s stilom NYC v mislih

zasluga: Andrew Snow Photography

Mlada družina se je želela preseliti nazaj v Toronto po več kot desetletju življenja v New Yorku, vendar občutka tega mesta niso želeli pustiti povsem za seboj. Našli so dom v sprehodni soseski, ki je oddala prostor, v katerem je manjkalo njihovo nekdanje stanovanje - le 50 let staro postavitev je bilo treba posodobiti.

Posest je imela dobre kosti, vendar so jo razbili v številne majhne prostore, ki so vse zaprli. Lastniki so si zaželeli nekaj elegantnega, kot je bilo to v New Yorku, zato so na pomoč pripeljali Studio AC, da bi notranjost spremenili v sodobnejši in funkcionalnejši naslov. "Bilo je temno in starinsko - potrebovala je posodobitev," je dejala arhitektka Jennifer Kudlats. "Iskali so odprt in koheziven projekt s shranjevanjem, svetlobo in prostorom."

Podjetje se je odločilo organizirati novo postavitev z uporabo "podporne hrbtenice", ki vsebuje vodovodne, skladiščne in mehanske materiale. Hrbtenica ni skrita, namesto nje so njene odprtine poudarjene z belimi hrastovimi poudarki, ki vodijo po stenah in stropih na celotnem mestu s površino 3.000 kvadratnih metrov. Zdaj lahko družina začne novo poglavje na znanem mestu in uporablja slog, ki ga je izbrala ob poti.

Slideshow10 Photoscredit: Andrew Snow Photography

Studio AC je ohranil originalna obokana vrata in dodal velika vrata Grace Windows. Okroglo ogledalo v prostor vnese še več svetlobe.

zasluga: Andrew Snow Photography

Na hodniku v pritličju je srce doma: kuhinja, jedilnica in bivalni del.

zasluga: Andrew Snow Photography

Prostor bele kuhinje je v nasprotju s svojim lesenim pragom hrbtenice. Podjetje Cabinetry by Millworx je opremljeno s Caesarstoneom, poleg hladilnika in zamrzovalnika.

zasluga: Andrew Snow Photography

Kuhinjski otok, zamišljen kot "funkcionalna kamnita skulptura", je osrednji del prostora znotraj večjega lesenega praga. Bela hrastova tla Moncer Flooring vodijo do jedilnega kotička.

zasluga: Andrew Snow Photography

Dnevna soba je povezana z odprtim prostorom, zato je bolj zasebna. Okno od tal do stropa prinaša naravno svetlobo in povezuje prostor z dvoriščem.

zasluga: Andrew Snow Photography

Hrbtenica se odpre v drug sedežni prostor v bližini originalnega kamina. Skladiščenje je bilo pomembno za družino, zato je Studio AC vzdolž hrbtenice vgradil elegantne bele omare, ki imajo usnjene ročaje podjetja MadeMeasure.

zasluga: Andrew Snow Photography

Zgoraj drsna vrata skednja ločijo glavno spalnico od kopalnice. V hrbtenici, ki ločuje prostore, je nameščen plinski kamin, shramba posteljnine in pripomočki.

zasluga: Andrew Snow Photography

Glavna spalnica se odpre na zadnji strani hiše. Salon iz vezanega lesa iz Eamesa je postavljen blizu širokega okna, ki se poravna z odprtino od tal do stropa spodaj.

zasluga: Andrew Snow Photography

Tuš klop se razteza kot podpora za kopalniško nečimrnost in vrhunec kot polica pri stoječi kadi.

zasluga: Andrew Snow Photography

Stojača Victoria + Albert stoji ob plinskem kaminu.