Prenovljeni dom v Montrealu naredi osupljiv primer za svetlo rumene poudarke

Par je iskal mesto za vzgojo svojih otrok, ko so v Montrealu v hipu Mile End našli zapuščeni dom, star 100 let. Na prvi pogled so vedeli, da zgradba potrebuje veliko dela - minevanje časa in številne neurejene prenove so izkrivljale neslutene sanje, ki so jih imeli v mislih. Zato so pozvali la SHED Architecture, naj opravi drastično preobrazbo, ki je drobila notranjost in zadnjo zunanjost, a ohranila sprednjo stran naslova. "Ker so bili zelo topli in prijazni, so želeli bivati ​​v svoji podobi, s prostori, ki so čisti, prijazni, prijetni za življenje in organizirani," je dejal Sébastien Paren, eden od ustanoviteljev podjetja. Za skupne prostore je ekipa zasnovala odprto postavitev, ki bi jo preplavila svetloba iz oken, ki so prekrivala kuhinjo z dvojno višino. Nato so izbrali materiale, kot so lokalni bor, jeklo z belo barvo in beton, da bi opremili sodobno estetiko, ki bi bila še vedno dovolj trpežna za mlado družino. In ko je bilo to popolno, se je prenova preselila zunaj. Glavni bivalni prostor se zlahka odpre v dvorišče, kjer je enako vesel stranski tir sestavljen iz vzhodne cedre, razporejene v vzorcu jeledov. Na koncu je par uresničil svoje sanje o začetku na novo s ponovnim predstavljanjem kraja iz preteklosti.

Diaprojekcija9 Photocredit: Maxime Brouillet

Presečna kavč in starinska preproga določata družini prijazen življenjski prostor. Kavna miza Bella je pri Hayu.

kredit: Maxime Brouillet

La SHED Architecture je zasnoval omaro za knjige in mizo Corian®, ki je združena s stoli Hay in obesko Lambert et Fils. Del umetnika Frédérique Ulman-Gagné doda prostor v barvo.

kredit: Maxime Brouillet

Kuhinja in dnevni prostor sta od dvorišča ločena z rumenimi okvirnimi drsnimi vrati podjetja Alumilex.

kredit: Maxime Brouillet

Kuhinjske omare in otok, ki je betonsko obložen, je zasnoval la SHED, ki je v nasprotju z obeski luči Lambert et Fils. Hladilnik in shramba sta spretno podstavljena pod stopniščem.

kredit: Maxime Brouillet

Hodnik, obložen v belo pobarvan les, vodi do glavne spalnice. "Ta soba se odpre tudi na majhnem pisarniškem prostoru s pogledom na kuhinjo in ga je mogoče pregraditi s pomočjo drsnih plošč," je dejal Paren.

kredit: Maxime Brouillet

Polični borovi regali imajo igrače v mezincu, ki je opremljen s prerezom G. Romano, končno mizo EQ3 in preprogo Hay.

kredit: Maxime Brouillet

Oranžna palica za zavese za prhanje in ustrezni prostor za shranjevanje otroške kopalnice.

kredit: Maxime Brouillet

Glavno kopel je obloženo s keramičnimi mozaičnimi ploščicami, pomivalno korito - ki je narejena iz Corian® in bora - je zasnovalo podjetje.

zasluga: Maxime Brouillet

Vzhodne cedrovine so bile uporabljene za zunanjo tirnico in pot do zelenjavnega vrta. "Razporeditev plošč iz jeledov poruši togost zadnje fasade in daje živahen in vabljiv značaj na dvorišče," pravi Paren.

Corian® je registrirana blagovna znamka E. I. du Pont de Nemours and Company.

Poglej si posnetek: Počitniška hiška v Bohinju - a house to rent in Bohinj, Slovenija (Marec 2020).