Prenova zgodovinskega doma v Londonu daje prednost prostoru in soncu

kredit: Tim Crocker

Zgodovinski domovi imajo svoje čare, vendar svetli, odprti prostori na splošno niso eden izmed njih. Torej, ko je mlada družina z malčkom našla dom 19. stoletja v zahodnem Londonu, so vedeli, da morajo posodobiti postavitev in prinesti več naravne svetlobe. Povabili so arhitekta Neila Dušeika, naj pomaga oživiti njihovo vizijo prostornega, družinam prijaznega doma. "Cilj je bil posodobiti hišo, ki že dolgo ni bila modernizirana, in izboljšati energetsko učinkovitost," je dejal Dušejko. Zadnjo steno prvega nadstropja so premaknili nazaj in obnovili kot ukrivljeno fasado z obstoječimi opekami, utesnjene prostore pa so združili v odprt načrt. Zgoraj je odstranitev podstrešja zagotovila več kvadratnih posnetkov za glavno spalnico, ki je skupaj s strešno lučjo. Da bi družinsko popotniško igrišče še povečalo, so klet razširili na igralno sobo, sobo za goste, pisarno in skrbno sobo. Končni rezultat je kot nalašč za vse, od večerje do igranih kock - samo tisto, kar je želela družina.

Slideshow9 Photoscredit: Tim Crocker

Pritličje je dobilo odprt tloris, vključno s kuhinjo in jedilnim prostorom, ki se neovirano steka na teraso. Eames stoli obkrožajo jedilno mizo, ki je pripravljena na sedež množice. Dom uporablja kombinacijo tal iz belega hrasta podjetja Parkwood Interiors in betonskih tal Lazenby.

kredit: Tim Crocker

Trio bakrenih obesnih luči podjetja Heal osvetli otok v kuhinji, ki ga je obložil Schmidt Kitchens.

kredit: Tim Crocker

Kamin bivalnega prostora je obkrožen s prilagojenimi omarami, ki prikazujejo zbirko družinskih fotografij. Blazine Flock dodajo barvo barve v sicer redki paleti.

kredit: Tim Crocker

"Želeli so, da je bivalni prostor enostavno povezan z vrtnim prostorom, zato smo dodali drsna steklena vrata," je dejal Dušejko.

kredit: Tim Crocker

Stekleno dno bivalnega prostora pušča naravno svetlobo v klet. Igralnica ima po meri omare in vgradno mizo.

kredit: Agnese Sanvito

"Naročnik dela za Universal Pictures, zato smo morali v hiši ustvariti kino," je dejal Dušejko. "Na leto verjetno gleda več kot tisoč filmov." Zasloni iz skritih tkanin ločujejo medijsko sobo od igralne sobe in preprečujejo svetlobo med projekcijami.

kredit: Tim Crocker

Prostor za shranjevanje podstrešja je bil odstranjen, tako da je bila v spalnici glavna soba strop skupaj s strešno lučjo. Obesek za obesek George Nelson je obešen nad prostorom.

kredit: Tim Crocker

"Želeli so si mirnega vzdušja," je rekel Dušejko. Kopalnice so obložene s porcelanskimi ploščicami Riverstone podjetja Pentagon Tiles.

kredit: Tim Crocker

Velika osvetlitev nad kadjo gostov ustvari sproščujoče mesto za uživanje. Okov za kopalnico je iz podjetja Just Add Water.

Poglej si posnetek: The Choice is Ours 2016 Official Full Version (April 2020).